Persbericht kappers en haarwerkers: Terugblik op een succesvol Dermasalon 2017

Terugblik op een succesvol Dermasalon 2017

Het was een uitverkocht, succesvol, inspirerend en leerzaam congres. Dermasalon 2017 bracht de aanwezigen zoals kappers, hairstylisten, haarwerkspecialisten en andere professionals werkzaam in de huidzorg, inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van dermatologie. Het was een bijzondere dag op maandag 30 oktober in Hart van Holland in Nijkerk, waar meer dan 500 deelnemers bijeen kwamen om hun kennis te vergroten, te netwerken en workshops te volgen. Maar liefst 20 prominente sprekers gaven boeiende en levendige presentaties over actuele onderwerpen. “We zijn er trots op dat U-Consultancy dit jaar haar 20-jarig bestaan viert en de kroon op dat jubileum is de organisatie van Dermasalon 2017″, liet directeur van U-Consultancy Carla Uppelschoten weten.

Het ochtendprogramma van Dermasalon bestond uit een aaneenschakeling van boeiende, interessante en prikkelende plenaire sessies voorgedragen door vooraanstaande sprekers. Met praktijkvoorbeelden, een flinke dosis humor en een verrassende toegift besprak Dr. Van Ginkel alle ins en outs over de oorzaken van allergie. Tijdens de sessie ‘Biologicals; een nieuw tijdperk’, gegeven door dermatoloog Barkema, kwamen interessante en nieuwe aspecten aan het licht. Zo vertelde hij onder andere over de vele toepassingsgebieden van biologicals zoals bij vaccinatie, diabetes, bloedziekte, kanker, neurologische aandoeningen of immuunziekten. Verder besprak hij de voordelen van biologicals en de opkomst van biosimilars; gelijkwaardige kopieën van eerder geregistreerde biologische merkgeneesmiddelen, waarvan het patent is verlopen. Andere onderwerpen waren de positieve en negatieve effecten van de zon en de rol van het microbioom bij ziekte en gezondheid. Nieuw deze editie was de interactieve congres app, waarmee deelnemers gezamenlijk antwoorden konden geven op vragen van de sprekers én zelf vragen konden stellen of een review geven. Dermasalon is een geaccrediteerd congres door erkende organisaties.

Het middagprogramma stelden deelnemers helemaal zelf samen met de keuze uit meer dan 20 workshops, waarvan je er drie kon volgen! Speciaal voor kappers en haarwerkspecialisten waren meerdere workshops ontwikkeld en kon je vrij kiezen uit alle andere thema’s. Eén van de workshops was die van dr. Kennedy over ‘Psyche, huid en haar’. Daarnaast gaf de dermatoloog ook een workshop over Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). “Door meer aandacht te hebben voor onszelf en voor ‘de dingen’ die ons overkomen kunnen we leren om de stress die het leven met zich meebrengt een betere plek te geven”, vertelde hij. Een andere boeiende workshop was ‘(Bij)werkingen van haarverzorgingsproducten’ door ir. dr. Tjiam. Een belangrijk thema was de vraag wat we van haarverzorgingsproducten, goed voor een wereldwijde miljardenomzet, konden verwachten. Daarbij werd niet slechts aandacht besteed aan de werking van de ingrediënten die in de producten zijn verwerkt, maar ook aan de (ongewenste) bijwerkingen ervan. Dr. Stoof verzorgde de workshop ‘Hoofdzaken: Haaruitval en andere Kopzorgen’. In deze workshop passeerden een aantal onderwerpen de revue, zoals Alopecia androgenetica bij de man en bij de vrouw, andere vormen van haaruitval en voorts wat men verder zoal kan tegenkomen aan huidaandoeningen op het behaarde hoofd. Na de laatste workshop konden de deelnemers hun certificaat in ontvangst nemen en gezellig met vakgenoten napraten over de leerzame dag onder het genot van een hapje en een drankje.

Enkele reacties van de deelnemers: “Super genoten van interactieve en leerzame sessies, vooraanstaande sprekers en een gevarieerd aanbod van leveranciers.” “Complimenten voor jullie allemaal! Wat een organisatie en wat zat het goed in elkaar!” “Bedankt voor het congres. Was super georganiseerd en erg leerzaam en leuke sprekers.”