Persbericht schoonheidsspecialisten: Terugblik op een succesvol Dermasalon 2017

 

PERSBERICHT

Terugblik op een succesvol Dermasalon 2017

Het was een uitverkocht, succesvol, inspirerend en leerzaam congres. Dermasalon 2017 bracht de aanwezigen zoals schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en andere specialisten werkzaam in de huidzorg, inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van dermatologie. Het was een bijzondere dag op maandag 30 oktober in Hart van Holland in Nijkerk, waar meer dan 500 deelnemers bijeen kwamen om hun kennis te vergroten, te netwerken en workshops te volgen. Maar liefst 20 prominente sprekers gaven boeiende en levendige presentaties over actuele onderwerpen. “We zijn er trots op dat U-Consultancy dit jaar haar 20-jarig bestaan viert en de kroon op dat jubileum is de organisatie van Dermasalon 2017″, liet directeur van U-Consultancy Carla Uppelschoten weten.

Het ochtendprogramma van Dermasalon bestond uit een aaneenschakeling van boeiende, interessante en prikkelende plenaire sessies voorgedragen door vooraanstaande sprekers. Met praktijkvoorbeelden, een flinke dosis humor en een verrassende toegift besprak Dr. Van Ginkel alle ins en outs over de oorzaken van allergie. Tijdens de sessie ‘Biologicals; een nieuw tijdperk’, gegeven door dermatoloog Barkema, kwamen interessante en nieuwe aspecten aan het licht. Zo vertelde hij onder andere over de vele toepassingsgebieden van biologicals zoals bij vaccinatie, diabetes, bloedziekte, kanker, neurologische aandoeningen of immuunziekten. Verder besprak hij de voordelen van biologicals en de opkomst van biosimilars; gelijkwaardige kopieën van eerder geregistreerde biologische merkgeneesmiddelen, waarvan het patent is verlopen. Andere onderwerpen waren de positieve en negatieve effecten van de zon en de rol van het microbioom bij ziekte en gezondheid. Nieuw deze editie was de interactieve congres app, waarmee deelnemers gezamenlijk antwoorden konden geven op vragen van de sprekers én zelf vragen konden stellen of een review geven. Dermasalon is een geaccrediteerd congres door erkende organisaties.

Het middagprogramma stelden deelnemers helemaal zelf samen met de keuze uit meer dan 20 workshops, waarvan je er drie kon volgen! Speciaal voor schoonheidsspecialisten waren meerdere workshops ontwikkeld en kon je vrij kiezen uit alle andere thema’s. Eén van de drukst bezochte workshops was die van Laurens Barkema over ‘Menopauze en de huid’. Omdat de productie van het hormoon oestrogeen gaat afnemen, verliest de huid haar stevigheid en wordt ze dunner. Per jaar verliest de huid zo’n anderhalve centimeter aan elasticiteit was één van Barkema’s veronderstellingen. Dr. Oosting behandelde in zijn workshop het onderwerp ‘Huidkanker en daglicht Photodynamische Therapie (PDT)’. Met name de daglicht Photodynamische therapie is een relatief nieuwe behandeling die wordt toegepast bij actinische keratose (3 stadia), ziekte van Bowen en basaalcelcarcinoom. De effectiviteit van daglicht photodynamische therapie en ‘gewone’ PDT is hetzelfde, alleen ervaart de patiënt aanzienlijk minder pijn liet Oosting weten. Na de laatste workshop konden de deelnemers hun certificaat in ontvangst nemen en gezellig met vakgenoten napraten over de leerzame dag onder het genot van een hapje en een drankje.

Enkele reacties van de deelnemers: “Super genoten van interactieve en leerzame sessies, vooraanstaande sprekers en een gevarieerd aanbod van leveranciers.” “Complimenten voor jullie allemaal! Wat een organisatie en wat zat het goed in elkaar!” “Bedankt voor het congres. Was super georganiseerd en erg leerzaam en leuke sprekers.”